Beton begrippenlijst

Hier vindt u snel en gratis een betonreparateur voor uw betonrot. Na het volgen van 5 eenvoudige stappen, ontvangt u kosteloos offertes van betonreparateurs uit uw regio.

Stap 1: Kies uw categorie

Carbonatatie

Carbonatatie treedt 'van nature' op in beton. Tijdens verharding van beton ontstaat calciumhydroxide. Dit reageert met kooldioxide uit de atmosfeer. Calciumhydroxide beschermt de wapening. Door carbonatatie reactie daalt de pH-waarde, waardoor corrosie van de wapening en betonrot mogelijk wordt.

Chloride

Een reactieversnellend zout dat in de jaren zeventig tijdens het maken van betonnen vloerdelen werd toegevoegd waardoor deze sneller kon uitharden.

Corrosie

De aantasting van een materiaal door inwerking vanuit zijn omgeving.

CUR

Kennisnetwerk voor aanbevelingen en voorschriften op het op het gebied van bouwen en civiele techniek.

Kathodische bescherming

Corrosie van wapening is een elektrochemisch proces. Door kunstmatig de zgn. "anodische plaatsen" kathodisch te maken, wordt het gehele oppervlak kathodisch en kan er geen oplossing van metaal meer plaatsvinden.

Kwaaitaalvloer

Prefab-beton systeemvloer, geproduceerd tussen 1965 en 1984 door de firma Kwaaitaal Vormbeton bv. Vaak toegepast als beganegrondvloer in woningen en bedrijfspanden. Gewelfvormig en 500 mm breed.

Mantavloer

Prefab-beton systeemvloer, geproduceerd tussen 1965 en 1984 door de firma Betonindustrie Woerden bv. Een ribcassettevloer die uit twee betonbalken met een dunne vloerplaat ertussen is opgebouwd.

Monitoren

Het in de gaten houden van een constuctie zodat mogelijke problemen in een vroegtijdig stadium herkend kunnen worden.

Opplussen

Opwaarderen van bijvoorbeeld een flatgebouw. Het aanpassen ten behoeve van het comfort van de bewoners. Dit kan inhouden; het ophogen van het loopvlak zodat geen hoogteverschillen meer aanwezig zijn, coaten/ opruwen/ ophogen van het loopvlak, ballustrade verhogen en dergelijke.betonrot Vind hulp voor uw betonrot
Beton Nieuws

Er is nog geen Beton nieuws beschikbaar...

Laatste update: 09-07-2020  |  © Webdesign by JBB Media  |  Ontwerp ZOIEZO grafisch werk  |